zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Brstični ohrovt s krompirjem iz pečice

Brstični ohrovt s krompirjem iz pečice

Na posteljici mlade špinače in paradižnika, objeto v domačem bučnem olju, za piko na i pa krono doda pečena butternut buča.

250 g brstičnega ohrovta očistimo, razpolovimo in v posodi zmešamo s kako žličko soli, 1/4 žličke kurkume, malo bazilike, majarona, ščepcem popra in 2-3 žlicami olivnega olja.

Krompir (okoli 100 g na osebo) olupimo, operemo in narežemo na približno enake koščke. Damo v drugo posodo in začinimo s soljo, kurkumo, polijemo z olivnim oljem; dobro zmešamo. Razporedimo na pekač obložen s peki papirjem in damo v ogreto pečico na 180 stopinj.

Butternut bučo razpolovimo in odrežemo primerno število kosov. Z nožem lahko naredimo vzorec na zgornji strani. Natremo s soljo, olivnim oljem in poljubnimi začimbami. Postavimo v pečico (na drugem pekaču). Nazadnje damo notri še brstični ohrovt. Krompir naj se peče okoli pol ure, buča 20-25 minut, brstični ohrovt 15-20. Med peko premešaj, če je potrebno, zamenjaj pekače. Proti koncu zvišaj temperaturo na 190, da se še malo zapeče.

Medtem ko imaš zelenjavo v pečici se lotiš solate – mlado špinačo (200-250 g) opereš in osušiš. Paradižnik opereš in narežeš na manjše koščke. Posoliš paradižnik in ga poliješ z bučnim oljem in limoninim sokom ali kisom. Pustiš malo stat. Ko je zelenjava pečena, rahlo posoliš še špinačo in jo daš na krožnik, na to naložiš paradižnik, naslednja sta krompir in brstični ohrovt in še kronca na vrhu – pečena buča.

Kraljevska pojedina, ni kaj.

Dober tek!