zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Ajdovo pirin kruh z bučnimi semeni

Ajdovo pirin kruh z bučnimi semeni

Ajdovo pirin kruh z bučnimi semeni
220 pirine moke
220 ajdove moke
1 zvrhana žlička (konopljine) soli
1 manjša skodelica bučnih semen
1 zavitek kvasa (http://www.zdravobrok.si/…)
2 žlici olicnega olja
približno 300-400 ml tople vode

Vse suhe sestavine damo v posodo za gnetenje, vklopimo in dodajamo vodo z oljem. Gnetemo 5-10 minut, testo pa naj bo precej pacasto in mokro (ne odstopa od posode, se lepi na prste, zelo gosto).

Vse skupaj damo v podolgovat pekač obložen s peki papirjem, potresemo še z bučnimi semeni po vrhu in pustimo vzhajati. Ko je testo naraslo do roba, postavimo pekač v pečico, ogreto na 200 stopinj in pečemo dobre pol ure do 45 minut.

Ajdove moke nisem poparila, zato sem v testo dodala več vode. Kruh je mehek, kompakten, se lepo reže in se (vsaj prvi dan) ne drobi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *