zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Korenčkova mineštra z blitvinimi cmočki

Korenčkova mineštra z blitvinimi cmočki

Hitro, preprosto, odlično. Blitvini cmočki so primerni tudi kot zakuha za bistro juho.

Za mineštro:

Na olivnem olju rahlo prepražimo eno čebulo, dodamo na koščke narezan en velik rumen korenček, na koščke narezan velik oranžen korenček, par manjših krompirčkov – prav tako narezanih na koščke.

Vse skupaj začinimo s soljo, poprom, kurkumo, rdečo papriko, baziliko in majaronom.

Zalijemo z vodo, da je zelenjava pokrita še za dva prsta. Skuhamo do mehkega (20-30 minut).

Za blitvine cmočke sem dala:

približno eno manjšo skodelico (150 ml) rahlih ovsenih kosmičev, svežo blitvo (dobro pest), sol, malo olivnega olja, kurkumo,

poper, baziliko.

Sestavine sem dala v multipraktik in blendala. Po občutku sem dodajala malo vode, toliko, da se je masa sprijela. Kosmičev namenoma nisem namakala, ker sem imela občutek, da ne bi tako dobro držali skupaj – že tako je bil to eksperiment .

Masa deluje suha in na trdo se je blendala. Ampak, ko poskusimo narediti kroglico, mora ta držati obliko. Zavremo vodo in skuhamo en cmoček. Presodimo, če še kaj potrebuje, sicer nadaljujemo in skuhamo vse. Kuhala sem jih približno 3 minutke, ker so bili res majhni. Upam, da vam uspe, saj so super!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *