zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Korenčkova kremna juha s kokosovim mlekom

Korenčkova kremna juha s kokosovim mlekom

Čisto rahlo eksotično sladkasta noro kremna juha, pripravljena v 10-15 minutkah. Odlično!

Za približno 3 krožniko potrebuješ:

5-6 večjih oranžnih korenčkov – olupiš, opereš, narežeš

1-2 srednje velika krompirja

1/2 čebule, v kosu

pol skodelice kuhane leče za dodatno beljakovinsko vrednost (ni nujno)

začimbe: kurkuma, rdeča paprika, ščepec popra

Zelenjavo skuhamo, damo v blender, dodamo začimbe in malo vode. Zblendamo. Če je pregosto, dodamo še nekaj vode. Ko smo zadovoljni s kremasto teksturo, dodamo že žlico ali dve kokosovega mleka iz pločevinke. Premešamo in postrežemo.

Zraven se odlično podajo kruhove kroglice, ki jih naredimo iz starega kruha, malo namočimo z vodo, dodamo začimbe (sol, svež peteršilj, timijan), malo olivnega olja, po potrebi drobtine, drobno nasekljano prepraženo čebulo. Sestavine premešamo in premečkamo, da se masa oblikuje v kroglice. Kroglice z vseh strani popečemo na malo olivnega olja. (Verjetno bi šlo tudi v pečici, a je možno, da se kroglice tudi bolj izsušijo.)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *