zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Mini burgerji brez glutena

Mini burgerji brez glutena

Mini burgerčki iz ajdove moke s polpetkom iz rumene leče so popolni za posebno kosilo, predjed ali za zabavo. Hitro pripravljeni iz zdravih sestavin in neverjetno okusni.

Za bombetko potrebujemo:

180 g ajdove moke Mir grunt

1 žlica psilium zdrav obrok

20 g sirkove moke

20 g brezglutenske mešanice ali ajdove moke, če nimamo mešanice

2 žlici kvinojinih kosmičev (ali kvinoje ali nič)

1 žlička soli

40 ml olivnega olja

½ žličke pecilnega

Pol žličke sode bikarbone

240 ml vode

sok polovice limone

Iz sestavin zmešamo testo. Z žlico ga nadevamo v muffin pekač (jaz imam silikonskega), malo oblikujemo, da bo na koncu izgledalo in funkcioniralo kot bombetka – odlično se obnese žlica za sladoled.

 

Polpetki iz rumene leče:

1 skodelica leče (okoli 200-240 ml), namočena čez noč, kuhana 10 minut – odstavimo in odcedimo ter pustimo, da se ohladi.

Dodamo sol in ovsene kosmiče ali ajdovo kašo ali prosene kosmiče, kurkumo, rdečo papriko, olivno olje. Če se polpetki slabše držijo skupaj, dodamo malo moke.

Popečemo na olivnem olju. Sestavimo burger s poljubnimi sestavinami – namaz, zelenjava, polpet… kot nam paše.

 

Dober tek!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *