zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Veganski marmorni kolač

Veganski marmorni kolač

Hitra in enostavna sladica, ki poskrbi za dišečo kuhinjo in zadovoljne brbončice 😉

Sestavine imamo skoraj vedno pri roki, zato je primerna tudi kadar se nam mudi ali smo omejeni s sestavinami.

Torej, delamo dve masi, vsako posebej.

Svetla masa:
195 g pirine moke
100 g trsnega sladkorja
25 g koruznega škroba (ali vanili puding praška)
1 žlička vinskega kamna
3/4 žličke sode
ščep soli
1 vanili sladkor

25 g stopljene kokosove maščobe
240 ml tople vode
1 žlica limoninega soka

Kakavova masa:
195 g pirine moke
100 g trsnega sladkorja
25 g grenkega kakava
1 žlička vinskega kamna
3/4 žličke sode
ščep soli
1 vanili sladkor

25 g stopljene kokosove maščobe
240 ml tople vode
1 žlica limoninega soka

Suhe sestavine natehtamo vsake v svojo posodo in premešamo. Posebej odmerimo mokre sestavine in jih primešamo k suhim.

V namaščen pekač za šarkelj vlijemo najprej svetlo maso, na to pa še temno. Z nožem ali žlico naredimo marmorni vzorec.

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj kakih 45 minut. Preverimo z zobotrebcem po 40ih minutah.


Ohladimo, narežemo in uživamo.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *