zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Brokoli polpeti brez glutena

Brokoli polpeti brez glutena

Obožujem zelenjavo, res! Ampak, a ni navadna kuhana zelenjava dolgočasna? Zakaj bi jedli dolgočasno, ko pa lahko pripravimo ogromno odličnih kombinacij čisto preprosto.

Tokrat vam priporočam brokoli polpetke brez glutena. Odziv na te zeleno-rumene hrustljave polpetke je bil odličen. Predvsem pa je primerno za tiste, ki ne marate brokolija, ali pa se vaši otroci nad njim zmrdujejo. Moji ga jedo surovega, kuhanega, predelanega 😀 Ni da ni.

Za polpetke potrebuješ:

1 glavo brokolija, nacvetkaš in skuhaš (naj bo še čvrst), odliješ vodo in prestaviš v skledo. Še toplega pretlačiš in dodaš 2 do 3 žlice polente/koruznega zdroba in eno žlico kokosove maščobe. 

Premešaš in pustiš počivati najmanj 15 minut. Začiniš s soljo, kurkumo, peteršiljem (ali poljubnimi začimbami).
Oblikuješ polpete (ena zvrhana žlica za en polpet) in jih povaljaš v zdrobljenih koruznih kosmičih. Če je masa premokra lahko dodaš še žlico koruzne ali ajdove moke. Moja masa je bila precej mehka in sočna, a taki so bili tudi polpetki. Zunaj hrustljavo zapečeni, notri pa mehki in super okus, ki niti ne spominja na brokoli.

Popečeš na kokosovi maščobi 3-4 minutke na vsaki strani.

(narejenih je bilo 12 polpetkov premera 5 cm)
Predvsem všeč mi je tale barvna kombinacija.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *