zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Pralne plenice GroVia – prva izkušnja

Pralne plenice GroVia – prva izkušnja

Prvič sploh sem dobila v roke to čudo – pralne plenice 🙂 O pralnih pleničkah sem razmišljala že pred rojstvom prvega škrata, pa potem nekako nisem šla v to. Ne vem zakaj, nimam pametnega izgovora, verjetno sem bila malo lena, ker sem mislila, da bi bilo s pralnimi preveč dela. Pa zdaj vem, da temu sploh ni tako. Enako zamenjaš plenico – eno ali drugo, umiješ otroka, odneseš umazano plenico na svoje mesto, daš drugo plenico gor.

Za umivanje uporabljam majhne brisačke (ki jih perem, seveda) in vodo. To je to. Kljub plenicam za enkratno uporabo, lahko na prste ene roke preštejem kolikokrat je bilo kaj vneto ali rdeče. Takrat sem namazala s kokosovim oljem ali kokosovim oljem in sivko. Zrihtano v dnevu ali dveh.

Ko sem dobila sporočilo o tehle pralnih pleničkah, sem se kar razveselila! Kako je nekdo vedel, da prav o tem razmišljam? Kot naročeno, neverjetno. Seveda sem bila takoj za, da preizkusimo pralne pleničke GroVia. Poleg tega, da so pleničke lepe imajo še ogromno drugih dobrih lastnosti. O tem kakšne pleničke obstajajo in katero izbrati, preberi tukaj.

Pralne plenice GroVia

Jaz sem izbrala GroVia O.N.E. Jaz imam rada lepe stvari, zato sem izbrala ta lepo pleničko, hihi 🙂 🙂 Čeprav mi je tudi siva zelo všeč in bo sigurno naslednji nakup, ker resnično planiram do poletja dokupit nekaj pleničk in poskusiti diaper-free oziroma navajanje na stranišče. Bomo videli kako bo šlo.

Praktični prikazi, kako zamenjati pralno pleničko, kaj vse potrebujemo in še več, se najdejo tukaj. Če kolebaš in ne veš ali so pralne plenice zate, preberi še o tem zakaj izbrati pralne pleničke, našla boš tudi primerjavo v ceni 😉

Moja izkušnja je popolnoma pozitivna. Pleničko se brez težav zamenja, prilagodi, opere, posuši. Testiranje nočne uporabe pride te dni, saj se mora plenička vsaj 5 x oprati in posušiti, da je dovolj vpojna za nočno izmeno 🙂 Naš mali raziskovalec se v plenički dobro počuti, vse je mehko, nikjer nič ne moti, žuli. Meni se morda zdi, da je same pleničke malo več, ampak saj je logično – te za enkratno uporabo so zdaj že tako tanke, da mi ni jasno kam se vse ‘pospravi’ ko jih ima otrok gor.

Vsekakor mi veliko pomeni tudi skrb za okolje, morda nisem vedno najbolj vestna, ampak kolikor zmorem, se potrudim, da ločujemo, recikliramo, ponovno uporabimo… Zato mislim, da je skrajni čas, da neham obremenjevati okolje s to plastiko, ki tudi otroški koži ne dela uslug.

Upam, da sem te prepričala toliko, da te mikajo pralne plenice, če ne danes pa mogoče jutri 😉