zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Materinstvo in gospodinjstvo – ravnovesje?

Materinstvo in gospodinjstvo  – ravnovesje?

Kako zelo sem srečna in hvaležna, da sem lahko toliko časa doma z otroki! Čeprav je izredno naporno, sem vesela, da imam ta čas z njimi, saj tako zelo hitro odraščajo, da ne morem verjeti. Se pa včasih vseeno najdem v obupu vsakodnevnih, predvsem gospodinjskih opravil. Začaran krog.

Mame sigurno razumete, kako je, ko že zjutraj do 10-ih pospraviš stroj oprane posode, napolniš novega z umazano, daš prat, vmes posortiraš perilo, da čez dan opereš nekaj strojev, previješ otroka, pripraviš zajtrk, pospraviš kuhinjo v nulo, znosiš 379 stvari nazaj na svoje mesto… pa je do popoldneva že vse enako. Kje je še to, da se ukvarjam z otroki, seveda vsak potrebuje vsaj delček individualne pozornosti, s čemer se res trudim, kak dan ima en bolj potrebo po bližini in tistega nosim po rokah, kak dan je to tamala, kak dan več rabi najstarejši, potem še vsaj kak kvaliteten obrok med tremi malicami in 2 prigrizki, pa rada bi si skuhala še kavo… in potem imam še slabo vest, da si kuham kavo, ali tipkam tole objavo, otroka pa gledata Nemo-ta že n-tič.

Ja, spet je Tv več prižgan, doma sem imela 3 bolnike, s ta malo sva se izognili, k sreči. Ta teden bo, upam, bolj znosen in bom zdaj, ko tole natipkam, ugasnila TV, se usedla na tla (kot se vsak dan večkrat sicer, ampak vedno za kratek čas, ker slej ko prej nekdo nekaj potrebuje in je pač treba vstat :)), pa se bom igrala s fantoma, medtem ko dete spi.

Odločila sem se, da si bom vzela 15 minut na dan za jogo, da bom bolj sproščena, predvsem pa vem, da mi bo koristila, ker sem po nočnem dojenju vsa zaležana. Odločila sem se tudi, da kljub temu, da je doma večkrat zelo lepo pospravljeno (objava na to temo prihaja, saj sem pospravljala po #konmari metodi), bom zamižala, ko ne bo in pustila kup posode, ne bom težila, ne bom pospravljala, ampak se bom posvetila otrokom. Ker je to bolj pomembno. Pospravljeno pa bo… sigurno še kdaj 😉