zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Krompirjev golaž s korenasto zelenjavo

Krompirjev golaž s korenasto zelenjavo

Taka čorba, enolončnica, mineštra, pač nekaj od tega 🙂 Malo po moje, kot vedno 😉 Nima smisla dolgoveziti okoli tega recepta, saj sem ga skuhala že neštetokrat v različnih verzijah, osnova pa je nekako taka:

3 srednje velike čebule
0,5 kg krompirja
0,5 kg druge zelenjave (rumeno in oranžno korenje, koleraba, zelena, peteršilj)

olivno olje
sol
kurkuma, rdeča paprika, paradižnikova mezga ali pelati, origano, bazilika, svež peteršilj, lovorjev list

Čebulo na drobno nasekljamo in popražimo na olju, dodamo na malo večje kose narezan krompir in drugo zelenjavo, ki naj bo približno enake velikosti, da se vse skupaj skuha enakomerno. Zelenjavo pražimo in začinimo, na koncu damo mezgo ali pelate ter zalijemo z vodo, ki naj sega prst ali dva čez zelenjavo. Pustimo, da se kuha vsaj pol ure, da krompir že rahlo razpade in zgosti vse skupaj, če pa to ni dovolj, lahko vedno malo krompirja zmečkamo ali pa zgostimo z moko.

Tako preprosto je to. 🙂

Nasvet: če so vaši jedci bolj ‘krompirjeki’, priporočam, da dodate še par krompirjev zraven 😉

Golažu sem v preteklosti dodala še:
– na drobno narezan ohrovt
– rdečo lečo
– čičeriko
– samo krompir
– hokaido in muškatno bučo