zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Moj najljubši brokoli

Moj najljubši brokoli

Nimam pojma, zakaj je brokoli označen za neko nejedljivo stvar, da ga otroci ‘kao’ ne marajo… kdo mu dela krivico? Tisti, ki ga razkuhajo do ogabno zelene zdrizaste neprepoznavnosti bi rekla. Ne tega delat!

Mislim, da je po krivem obtožen, da ni dober in mu je nujno dati vsaj še eno priložnost, zato vam pišem tale recept zaradi katerega boste postali ljubitelji brokolija, morda si še malčki premislijo!

Nič, veselo na delo, tukaj so navodila:

Potrebuješ okoli 500 g brokolija, ki ga operi in nacvetkaj na približno enako velike kose. Pripravi si še sol, limono, malo kurkume in olivno olje ter vodo.

V ponev daš malo olja, počakaš da se segreje in vržeš notri brokoli, ga radodarno posoliš, čimbolj enakomerno in potreseš s kurkumo, na hitro ga premešaj – takoj opaziš, da postane žive barve 😉 Malo ga pustiš, se ‘zapeče’, a ne zažgi ga! Nato dolij par žlic vode, ki bo praktično takoj izparela in malo pokuhala brokoli, to ponoviš približno trikrat. Če je brokoli kuhan preveriš z vilico, ki gre malo bolj na trdo skozi. Bistvo je, da ga ne razkuhamo, zato naj ostane čvrst, še malo hrustljav a ne surov. Vse skupaj traja okoli 5 minut, morda minutko več, če res ne želiš, da je slučajno kje surov. Na koncu čez brokoli stisneš malo limone – jaz stisnem približno polovičko. Še enkrat dobro premešaš in voila!

Postregla sem ga s pečeno polento in tofujem.

Najboljši brokoli po mojem mnenju. Limonca naredi vso razliko, prav tako jo toplo priporočam v brokolijevi juhi, ker prav poživi okus!

Dober tek!