zdravi veganski recepti in prigode materinstva

Pire krompir s cvetačo

Pire krompir s cvetačo

Vedno pravim, da se najboljše ideje pojavijo takrat, ko v bistvu nimamo idej ali pa imamo na voljo samo nekatere sestavine. Tako se je spet zgodilo, da sem imela malo tega in malo onega za porabit, pa je nastal ta pire krompir s cvetačo. Morda bo tole primerno tudi za take, ki se nad zelenjavo zmrdujejo in vihajo nosove nad vsem kar ni riž ali krompir 😉

Za to ‘mojstrovino’ si pripravi:

krompir (količina je seveda odvisna od števila jedcev, ampak za dva ali tri lačne bi priporočala vsaj kakih 600 g)
cvetačo (imela sem ravno četrtinko z nekaj listi)
rastlinski napitek, nesladkan
sol
maščoba (kokosova brez vonja, margarina, olivno olje..)
sojina smetana za kuhanje

Krompir olupi, nareži in skuhaj v osoljeni vodi.
Cvetačo nareži na manjše koščke in jo skuhaj v (ovsenem) mleku, ko je kuhana jo prestavi v blender skupaj s tekočino in zmiksaj do gladkega.

Kuhanemu krompirju odlij vodo in dodaj cvetačo ter vse skupaj zmečkaj s tisto zadevo za krompir. Soliš po občutku, dodaš malo sojine smetane in maščobo, še malo pretlači in to je to.

Zraven sem postregla šampinjone v omaki in solato iz rukole 🙂 Dober tek.